De Witte - Van der Heijden Architecten

ENSCHEDE Postbus 1293
7500 BG
T 053 430 38 35 E enschede@dwvdh.nl
       

Duurzame betrokkenheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam ontwerpen staan centraal in ons architectenbureau. Wij streven naar een minimale footprint van onze organisatie en de gebouwen die wij ontwerpen. Daarbij vragen we onszelf telkens af welke indruk wij achterlaten op toekomstige generaties.

Daarom stimuleren wij vanuit onze professie actief het duurzaam bouwen bij opdrachtgevers. Dit is een proces dat start bij het eerste gesprek en vanaf de conceptschets kunnen we reeds mogelijkheden in kaart brengen. Dit kan alleen door onze kennis up-to-date te houden door tijdschriften, congressen en seminars, het volgen van cursussen etc. De opgedane kennis wordt bureaubreed verspreid d.m.v. speciale themamiddagen die wij binnen het bureau organiseren om kennis uit te wisselen.

Ons bureau heeft in de laatste decennia diverse landelijke voorbeeldprojecten gerealiseerd op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid en we hebben ervaring in het ontwerpen van gebouwen met toekomstwaarde en respect voor de aarde. Hierbij valt te denken aan verschillende projecten in de wijk Oikos in Enschede, zoals de Heliosflat maar ook in de wijken Kattenbroek en Nieuwland in Amersfoort.

Om het streven naar een duurzame wereld kracht bij te zetten hebben we samen met andere bouwpartners diverse consortia waarin we gezamenlijk onze kennis bundelen om zo verder te komen.

De laatste tijd is ons bureau steeds meer betrokken bij renovatie, revitalisatie en transformatie opgaven. Door de bestaande bebouwde voorraad te herwaarderen kan deze ontsnappen aan de vaak kapitaal vernietigende sloophamer. Recentelijk hebben we ons kantoor in Groenlo met woning uit 1958 gerevitaliseerd waardoor deze energetisch, esthetisch en qua comfort drastisch is verbeterd.