De Witte - Van der Heijden Architecten

ENSCHEDE Postbus 1293
7500 BG
T 053 430 38 35 E enschede@dwvdh.nl
       

Werkmethode

Wij werken met een BIM-tekenmethode. Dit wil zeggen, dat wij vanaf een vroeg staduim het gehele gebouw in drie dimensies in de computer gaan 'bouwen'. Wij tekenen niet meer, maar "modelleren" het gebouw. Het Bouw Informatie Model (BIM) dient als visualisatiemiddel, als communicatiemiddel en als virtueel prototype. Zo worden vrijwel alle knelpunten tijdig opgespoord en voorkomen wij meerkosten tijdens het bouwproces. In het gunstigste geval werken alle deelnemende partijen aan en in het model. Vanuit de opdrachtgever verwerken wij vooral de wensen en eisen, maar ook de vragen en opmeringen. Zo houden wij, voor de opdrachtgever, de regie over het verdere bouwproces.

Voordat wij daadwerkelijk aan het modelleren gaan, zullen er een aantal gesprekken plaatsvinden. Allereerst is er een oriënterend gesprek, waarin de vragen en mogelijkheden boven tafel komen. Dit is per locatie en opdrachtgever verschillend. Wij leveren steeds maatwerk! Op dit gesprek zal naar aanleiding van uw wensen en eisen vrijblijvend een offerte gemaakt. Als deze akkoord is beginnen de verdere werkzaamheden.

  bouwproces3

Na het eerste gesprek zullen wij (samen met u) komen tot een vlekkenplan, programma van eisen (wensenlijst) of al een schetsontwerp. Als de eerste lijnen zijn gezet volgt een gesprek om na te gaan of alle ideeën kloppen. Hierna gaan wij door naar het voorlopig ontwerp, deze maken wij in ons 3D tekenpakket. Dit geeft voor iedereen een duidelijk beeld van het ontwerp.

Nu zullen wij stapsgewijs verderontwikkelen aan ons (en úw) BIM-model, waarbij steeds meer externe partijen mee gaan tekenen aan een het model. Tijdens de bouw begeleiden wij u naar het best mogelijke eindresultaat.