De Witte - Van der Heijden Architecten

ENSCHEDE Postbus 1293
7500 BG
T 053 430 38 35 E enschede@dwvdh.nl
       

Bureaufilosofie

De mens en zijn relatie met de omgeving vormen onze inspiratiebron. Elk mens woont of werkt anders, elke locatie is anders. Dat maakt een bouwproject uniek, of het nu nieuwbouw, restauratie of renovatie betreft. Wat de projecten gemeenschappelijk hebben zijn onze kernwaarden. Deze resulteren in gebouwen met integrale oplossingen voor mens en milieu. Beiden worden er beter van.

Ons ontwerptraject begint met een grondige analyse van de eisen en wensen. Voor wie bouwen wij? Wat biedt de omgeving en wat kan onze bijdrage zijn? Wat biedt de toekomst aan mogelijke functieveranderingen? Het ideaalbeeld hebben wij gevonden in bijgaande foto; een woning die eenvoudig van plek kan wijzigen, gemaakt is van streek-eigen materialen, een flexibele gevel (open en dicht) afgestemd op de klimatologische omstandigheden.

Voor de gebruikers streven wij naar een woning die recht doet aan zijn manier van leven, nu en in de toekomst. Wat is er fijner dan een woning te bezitten die energieneutraal is maar ook van alle gemakken is voorzien? Een bewoner hoeft niet dagelijks stil te staan bij zaken die voor ons heel vanzelfsprekend zijn:

  • een duurzame plattegrond die levensloopbestendigheid nastreeft
  • het toepassen van hoogwaardige, recyclebare materialen
  • een demontageplan van gebouw aan het eind van de levensduur
  • een levensduur die bovendien verlengd kan worden door een flexibele invulling mogelijk te maken. (Woningen worden scholen, scholen worden kantoren en wie weet andersom.)

Wat voor bewoners wel direct merkbaar is: de aandacht voor meer natuur binnen woningbouwprojecten. Grasdaken, nestelmogelijkheden voor vogels en natuurlijk waterbeheer zijn slechts enkele voorbeelden die de verbondenheid tussen mens en natuur bevorderen.

flexibel