De Witte - Van der Heijden Architecten

ENSCHEDE Postbus 1293
7500 BG
T 053 430 38 35 E G.dewitte@dwvdh.nl
       

In de nieuwe wijk de Bornsche Maten wordt de randbebouwing ‘waterveld’ ontwikkeld  langs een mooie parkachtige omgeving met een waterloop. De vrijstaande woningen die daar worden ontworpen moeten een moderne uitstraling hebben.

Ons ontwerp is een strakke gemetselde doos met een twee verdiepingen hoge insnede t.b.v. de ingang. Daar waar de gemetselde vorm wordt aangetast komt het hout te voorschijn en komt zelfs even, als een erker, voor de gevel. De straatzijde is redelijk besloten terwijl de tuinzijde is opengemaakt over twee verdiepingen. De plattegrond is één ruimte met in het midden een trapelement. De begane grond is wonen en de op verdieping kantoor- en logeerruimte. De twee woonlagen worden vervolgens verbonden door een grote vide, van waaruit ook mooi zicht is op de tuin en het park. Zichtlijnen zijn in dit ontwerp erg belangrijk, zowel binnenin alsook van binnen naar buiten. De overgang binnen-buiten wordt aan de tuinzijde gevormd door een grote vouwpui en aansluitend een overdekt terras.

Doordat er een volledig woonprogramma op de begane grond is gesitueerd, komt er ook een laagbouwdeel op de rechter erfgrens met daarin slapen, sanitair en sauna. De laagbouw eindigt in een garage voor twee motoren.

001     003

002

Schermafbeelding 2014-10-23 om 10.02.53Schermafbeelding 2014-10-23 om 10.02.41