De Witte - Van der Heijden Architecten

ENSCHEDE Postbus 1293
7500 BG
T 053 430 38 35 E enschede@dwvdh.nl
       

Ons consortium, waarvoor wij zijn benaderd door bouwbedrijf Kormelink, heeft de 'prijsvraag' voor 30 nieuwbouw woningen gewonnen. De vraagspecificatie was uitgeschreven door woningbouwcorporatie ProWonen ten behoeve van de wijk De Koppel in Borculo. De gehanteerde methode was "het nieuwe aanbesteden" waarbij meerdere consortia een vraagspecificatie krijgen voorgelegd met de opdracht hiervoor het 'beste plan' te maken. Onze missie was het creëren van een karakteristieke, sfeervolle wijk met geborgenheid waar comfortabel en betaalbaar wonen mogelijk is. Daarnaast bieden wij de opdrachtgever waardecreatie voor de toekomst door vandaag maximaal in te zetten op duurzaamheid, innovatie en beheersbaarheid.

Het schetsplan van de vraagspecificatie is geanalyseerd met als resultaat een stedenbouwkundig alternatief door het creëren van een autovrij hofje, de woningplattegronden zijn verbeterd, energiezuinige woningen ontworpen waarbij wij hebben aangegeven hoe energielabel A++ te halen is. Hierdoor hebben wij met een goede planvisie, een gedegen bouwtechnische kwaliteit, de klantomgang en de onderscheidende extra's, de opdrachtgever weten te overtuigen om voor ons consortium te kiezen.

Wij zijn er van overtuigd dat de bewoners van de Margriethof in een fijne woonomgeving komen, met energiezuinige wonigen en veel wooncomfort, waar sociale contacten nog zijn als vroeger.

Een plek waar de bewoners trots op zijn!

de-koppel-1      de-koppel-3


 

de-koppel-4       de-koppel-5